fbpx

Blog

Şeffaf Plak Tedavisindeki Gelişmeler

Biyomalzemelerdeki teknolojik gelişmelerle ortaya çıkan şeffaf plak tedavisi, ortodontide geleneksel sabit apareylere umut verici bir alternatif olmuştur. Plaklara olan talep, muhtemelen doğrudan tüketiciye yönelik reklamlar yapan ticari şeffaf plak şirketlerinin agresif pazarlama stratejileri ve çeşitli sosyal medya kanallarının yaygın kullanımı nedeniyle son on yılda önemli ölçüde arttı.

Şeffaf Plak Tedavisi Nedir?

Şeffaf plak tedavisi, çapraşık dişlerin düzeltilmesi amacıyla uygulanan ortodontik bir tedavi yöntemidir. Şeffaf plaklar yapısı itibariyle şeffaf olduğu için kullanıldığı dışarıdan bakıldığında neredeyse hiç anlaşılmaz ve fakat en az diş telleri kadar etkili sonuç verir. Gelişen teknoloji ile ortaya çıkan şeffaf plaklar bunun gibi özellikleri sayesinde ortodonti dünyasında devrim yaratmıştır. 

9 Başlıkta Şeffaf Plak vs Diş Teli Tedavisi

Geleneksel diş teli tedavisi, diş üzerine braketlerin yapıştırılması ve içerisinden metal tellerin geçirilmesiyle uygulanan bir tedavi yöntemidir. Bu tedavi yönteminde amaç dişlere bağlı olan tellerin hareket ettirilmesiyle dişlerin düzeltilmesidir. Geçmişe dönüp baktığımızda sabit diş telleri ilk olarak 1800’lü yıllarda kullanılmaya başlanmış ve bazı değişiklikler göstererek günümüze kadar gelmiştir.